Frying oil Yana: in addition to being a top alternative to deep-frying oil, it also supports Ukraine

 

Werkendam, 17 maart 2022| Een aantal weken geleden sloten de grenzen tussen Europa en Oekraïne. Door een hartverscheurende oorlog ging het land op slot. De Oekraïners vertrokken naar een veilige plaats of het front.

Dit betekende onder andere een stop in de toevoer van grote aantallen zonnebloemolie. Zonnebloemolie die normaal geleverd wordt in PET flessen of door ons gemixt wordt in verschillende frituuroliën. Het gevolg was snel teruglopende voorraden, een hamsterende markt en angst vanuit klanten of zij wel door kunnen met hun business als er geen frituurolie meer beschikbaar is.

Daarom zijn wij de keuken ingedoken, hebben goed gekeken naar beschikbare oliën, zijn wij gaan testen en mengen en stellen nu graag aan jullie voor: Frituurolie Yana! Een top alternatief frituurproduct zonder zonnebloemolie. Daarnaast willen we met deze olie ook een steentje bijdragen aan de hulp voor Oekraïne en doneren we van elke verkochte verpakking € 0,25 aan hulporganisaties die zich inzetten voor de oorlog in Oost-Europa.

De naam Yana komt niet uit de lucht vallen. Yana is een populaire meisjesnaam in Oekraïne. Een ode aan het Oekraïense volk.

De frituurolie is een mix van sojaolie en raapolie met daarbij een toevoeging van aroma. Dit aroma maskeert de geur en smaak die deze oliën meer afgeven dan dat zonnebloemolie normaal gesproken doet.

Het product is vanaf 24 maart a.s. beschikbaar in de formaten

-          10 liter can

-          10 liter bag in box

 

Lars Schipper, eigenaar Oiltrade: “De afgelopen weken waren bijzonder. Het is aan de ene kant duwen en trekken om aan olie te komen en aan de andere kant zijn we genoodzaakt nieuwe klanten af te wijzen. Dit past totaal niet bij wie wij zijn en voelt bijna onwerkelijk. Daarom ben ik erg blij en enthousiast met dit mooie alternatief zodat we in plaats van nee-verkopen juist iets moois kunnen aanbieden. Extra blij ben ik dat we van elke verkochte verpakking € 0,25 kunnen bijdragen aan de hulp voor Oekraïne!”

Wilt u meer weten over dit product? Kijk dan op Frituurolie Yana - Producten - Oiltrade Hier vindt u de meest gestelde vragen en de productinformatie.

 Frituurolie Yana

 

NOTE! Zoals voor alle producten geldt ook voor Frituurolie Yana dat hamsteren geen optie is. We blijven monitoren of de bestellingen in lijn zijn met de bestelhistorie. Dit doen wij om al onze klanten te kunnen voorzien van olie.